Λουραντος για διαδικασια ΤΕΠΙΧ:Επικινδυνο να παρουν οι προμηθευτες χρηματα και οι φαρμακοποιοι αερα κοπανιστό!!!

Υποβλήθηκε από Anonymous την Τρί, 09/17/2013 - 19:27.

Με αφορμή τις τελευταίες πληροφορίες που διοχετεύονται ως έκτακτες ενημερώσεις (κάποιες μάλιστα ... «πανηγυρικού» τύπου) προς τους συναδέλφους και που αφορούν την προσφυγή τους στις τράπεζες για δανεισμό, έχω να σας ενημερώσω για τα εξής: 

Την περασμένη Πέμπτη, η τράπεζα Πειραιώς κάλεσε εμένα και τον γραμματέα του Συλλόγου στα κεντρικά της γραφεία, για να μας ενημερώσει για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα δράσης «ΤΕΠΙΧ-Επιχειρηματική Επανεκκίνηση», σε συνεργασία με το Ταμείο Επιχειρηματικότητας. 
Ουσιαστικά, πρόκειται για κονδύλια τα οποία χορηγούνται κατά 50% από κοινοτικές πηγές και κατά 50% από τις τράπεζες με χαμηλό επιτόκιο και με λήξη του προγράμματος στο τέλος του Νοεμβρίου 2013. 

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και διαφόρων άλλων «παρενεργειών», θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

• Το δάνειο ΔΕΝ χορηγείται σε επιχειρήσεις ΜΗ βιώσιμες και συνεπώς σε φαρμακεία που αποτελούν οικονομικό ρίσκο για την τράπεζα. Τα κεφάλαια χορηγούνται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις βιώσιμες ή σε επιχειρήσεις που χρηματοδοτούν επενδυτικά σχέδια. 

• Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε μορφή νομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε οποιοδήποτε στάδιο λειτουργίας (υπό σύσταση, νεοσύστατες ή υφιστάμενες) και χρηματοδοτεί ανεξόφλητες τιμολογημένες δαπάνες που σχετίζονται με τον εμπορικό κύκλο της επιχείρησης. 

• Η διασφάλιση της αποπληρωμής του δανείου για την τράπεζα, γίνεται με προσωπικές εγγυήσεις ή και εμπράγματες εξασφαλίσεις. 

• Το ύψος του δανείου είναι από 10.000 – 300.000 € και μέχρι το 50% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης ή μέχρι το 50% των παραγγελιών τρέχοντος έτους. 

Η τράπεζα χρηματοδοτεί παραγγελίες φαρμακείου προς μία ή περισσότερες φαρμακαποθήκες ή εταιρείες, εφ’ άπαξ, τις οποίες ο φαρμακοποιός καλείται να τις προβλέψει. Τα χρήματα εκταμιεύονται και καταβάλλονται στους προμηθευτές των φαρμακείων, με τον κίνδυνο φυσικά αυτοί οι προμηθευτές να κλείσουν και οι φαρμακοποιοί να υποστούν ολική καταστροφή, αφού θα αναγκαστούν να αποπληρώσουν το δάνειο χωρίς να έχουν πάρει τα εμπορεύματα. Το ρίσκο δηλαδή πέφτει αποκλειστικά και μόνο στα φαρμακεία και αυτό οφείλει ο κάθε συνάδελφος να το λάβει πολύ σοβαρά υπόψη. Από την άλλη, η προπληρωμή των παραγγελιών δύναται να δημιουργήσει θετικό υπόβαθρο για κάποια έκπτωτική πολιτική εκ μέρους των προμηθευτών.

• Το επιτόκιο είναι πράγματι μικρό και ορίζεται ως 4,45% + 0,3% από την ειδική εισφορά του Ν 128/75 , είναι δε σταθερό για 4 χρόνια που διαρκεί το δάνειο. 

• Η διάρκεια του δανείου είναι έως 48 μήνες και η αποπληρωμή γίνεται με τρίμηνες τοκοχρεολυτικές δόσεις. 

• Λάβετε σοβαρά υπόψη ότι το κάθε μέλος του συλλόγου θα αξιολογηθεί από την τράπεζα ξεχωριστά και θα χρηματοδοτηθεί βάσει της πιστοληπτικής του ικανότητας, των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης του και των προσφερομένων εξασφαλίσεων. 

Αυτό που πρέπει τελικά να λάβουν υπόψη όσοι ενδιαφερθούν για την ανωτέρω χρηματοδότηση, είναι ότι αυτή η χρηματοδότηση απευθύνεται σε φαρμακεία τα οποία είναι απολύτως υγιή οικονομικά.

Όπως επίσης ότι ο Σύλλογος σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙ αλλά, όπως έχει καθήκον, ενημερώνει. Διότι για κάποιους το πρόγραμμα αυτό μπορεί να είναι αρκετά ελκυστικό, αρκεί να είναι σωστά ενημερωμένοι...

Αυτά τα λίγα για την καλύτερη ενημέρωση σας και αν πράγματι ενδιαφέρεστε για αυτό το πρόγραμμα, θα πρέπει να απευθυνθείτε στους υπευθύνους της τράπεζας της αρεσκείας σας και να ζητήσετε να ενημερωθείτε για όλες ανεξαιρέτως τις παραμέτρους. 

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Σχόλια

7 comments posted
προσφορά δανείου
Εμείς παροχή οικονομικής βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη των δανείων και να δώσει το δάνειο με επιτόκιο 2% ετησίως. Κάνουμε δανείου μας στις ακόλουθες κατηγορίες: δάνειο αυτοκινήτων, δάνειο σχολείο, το σπίτι δάνειο, επιχειρηματικό δάνειο και προσωπικό δάνειο. Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail στο cashierslenders@gmail.com και να πάρετε πίσω σε μας με τις πληροφορίες που είναι πιο κάτω: 
 
όνομα: 
διεύθυνση: 
Κατάσταση: 
χώρα: 
Ποσό που απαιτείται: 
Διάρκεια Δανείου: 
Σκοπός του δανείου: 
 
Έτσι θέλουμε να έρθουν πίσω σε μας τώρα, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τη μεταφορά του δανείου σας, καθώς και. 
ευγενικά 
ο κ. Gerrad 
Posted by Mr Gerrad (χωρίς επαλήθευση) on Σάβ, 05/24/2014 - 13:59
Τεράστια παγίδα το ΤΕΠΙΧ.

Στην ουσία χρεώνεσαι με επιτόκιο και ίσως και υποθήκη για να ξαλαφρωθούν οι φαρμακαποθήκες και οι λοιποί προμηθευτές σου και να μη χρεωθούν αυτοί!!! Μήπως να στήσουμε και κωλ...ράκι να ξαλαφρώσουν και σεξουαλιξκά οι άνθρωποι??

Το ΠΦΣ τι σημαίνει δηλαδή?? Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων και δεν το ξέραμε?

Και μια που το συζητάμε, ο Κούλης σαν  μεγαλοστέλεχος ΚΑΙ στον ΣΥΦΑ της πόλης του, γιατί τόση ζέση να μας σούρει να φορτωθούμε ΚΑΙ τραπεζικά χρέη??

Πώς πάει ο ΣΥΦΑ του?? Μήπως, λέω τώρα, υπάρχει καμια σχέση μεταξύ αυτών των δύο... Λέω τώρα...

 

Posted by Anonymous (χωρίς επαλήθευση) on Τετ, 09/18/2013 - 08:35
Συμπερασμα

Ας μην τρεφουμε αυταπατες οτι το ΤΕΠΙΧ θα μας δωσει αυτο που θα ειχαμε αν ειχαμε πιεσει να πληρωνομαστε οπως επρεπε. Αν ειχε παει καποιος να το ψαξει και μονος του θα ειχε διαπιστωσει ποσο δικιο εχουν οι δυο συναδελφοι του ΦΣΑ.

Να΄ ναι καλα ο ΠΦΣ που φροντισε να μας αφηνουν απληρωτους για μηνες και μετα να εχει μουτρα να μας κλεινει το ματι να παμε στις τραπεζες να χρεωθουμε, λες και εμεις φταιμε που μας εχει φεσωσει ο ΕΟΠΥΥ... 

Posted by Anonymous (χωρίς επαλήθευση) on Τρί, 09/17/2013 - 21:15
Ο

Ο πρόεδρος εδώ ενημερώνει για τον τραπεζικό δανεισμό, όπως όφειλε να κάνει, όπως έκανε κι ο ΠΦΣ πριν από αυτόν, όπως και αυτός με τη σειρά του όφειλε να κάνει. Θυμιζω τον αρχικό τίτλο του άρθρου του προέδρου πρίν αυτός αλλαχθεί εδώ στο mypharm:

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ... ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ.

Ενώ νωρίτερα ο συνάδελφος Δαγρές προφανώς από έλλειψη συννενόησης έγραφε κατηγορώντας αυτούς που ενημέρωναν για τον τραπεζικό δανεισμό:

...Όπως είναι τουλάχιστον θλιβερό οι φαρμακοποιοί να ανέχονται αυτή την εποχή να μένουν παρανόμως και σε βάρος τους απλήρωτοι, και όταν αυτό ξεπερνά αναπόφευκτά κάποια στιγμή τις δυνάμεις τους να εξωθούνται ακόμα πιο βαθιά στα χρέη μέσω..."ευνοϊκού" τραπεζικού δανεισμού με επιτόκιο και υποθήκη!! 
Χρειάζεται επειγόντως αλλαγή συνείδησης και δράσης. Από την κορυφή της κοινωνίας μέχρι τη βάση..." 

 

Με λίγα λόγια ο ένας υπέπεσε στο σφάλμα να αναιρέσει τον άλλον! Πολύ ωραία συννενόηση.... 

 

Posted by Anonymous (χωρίς επαλήθευση) on Τρί, 09/17/2013 - 20:19
Δεν ξέρω για σένα 20:19

Εγώ πάντως μια χαρά κατάλαβα το θέμα από Λούρυ-Δαγρέ. Το ΤΕΠΙΧ δεν δίνει λύση γιατί έχει κρυφές παγίδες και αδιέξοδα, και σίγουρα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον σωστό τρόπο λύσης στις καθυστερήσεις πληρωμών. 

Μια καιροσκοπική αρπαχτή των τραπεζών είναι, σε στυλ γύπα, και πολύ κακώς αυτός που μας ξεπούλησε και μας γονάτισε, ο ΠΦΣ δηλαδή, έχει τώρα και το θράσσος να το πλασάρει συγκαλυμμένα. Και μάλιστα προϋποθέτει ακόμα μεγαλύτερη αιμορραγία από τη μεριά μας.

Τι να σου μειώσουν κι άλλο το ποσοστό τι να πάρεις ΤΕΠΙΧ. Το ίδιο και το αυτό είναι.

 

Posted by Anonymous (χωρίς επαλήθευση) on Τρί, 09/17/2013 - 21:52
!!!

ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ Ο ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΓΡΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ.

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΦΙΛΕ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΞΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΠΑΘΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ.

ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΜΕΡΟΥΣ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΦΕΛΕΙΣ.

Posted by Anonymous (χωρίς επαλήθευση) on Τρί, 09/17/2013 - 21:01
Ναι καλά. Θες δουλειά στο ψέμα πονηρίδη 20:19...

Ο Δαγρές μια χαρά τα είπε. Δεν κατηγόρησε αυτούς που ενημερώνουν, όπως παραδέχεσαι και εσύ βάζοντας αυτά που είπε.

Κατηγόρησε το ότι πριν έχεις εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να εισπράξεις αυτά που δικαιούσαι, όπως φυσικά "φρόντισε" ο νεοδημοκρατόδουλος ΠΦΣ από πέρισυ να μην μπορούμε, δεν μπορείς να μου ψάχνεις εναλλακτικές, και μάλιστα πολύ χειρότερες.

Αυτό είναι άλλο πράγμα. Και είναι το λογικό και το σωστό. Και η αλήθεια άλλωστε.

Και ο Λουράντος πολύ ορθά συμπλήρωσε επισημαίνοντας τι συμβαίνει τεχνικά με αυτά τα δάνεια για να μην τρέφουμε γοητευτικές αυταπάτες.

 

Δεν περιμέναμε λοιπόν από εσένα να ξέρουμε τι είναι ο καθένας και τι πρεσβεύει, οπότε συνενοήσου πρώτα εσύ με την πραγματικότητα και μετά πλάσαρε όσες εξυπνάδες θέλεις.

Μια χαρά το κατάλαβα εγώ προσωπικά τι συμβαίνει με το θέμα από αυτούς τους δύο και πάλι καλά που βγήκαν να προειδοποιήσουν να λες.

Posted by Anonymous (χωρίς επαλήθευση) on Τρί, 09/17/2013 - 20:51

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <param> <strike> <caption> <tbody> <img>

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.